Goede doel

Help mee aan een gezonde toekomst van het Mastbos!

Mastbos-500jaar
Met hulp van de deelnemers die bij inschrijving € 0,25 doneren, ondersteunt de AMGEN Singelloop Breda elk jaar een goed doel. Om de verbinding met Breda te benadrukken kiezen we het goede doel altijd lokaal en is het gericht op gezondheid en bewegen.

In 2015 hebben we gekozen voor het Mastbos 500 jaar.
Samen met de boswachter gaan we kijken op welke wijze we deze geweldige achtertuin van Breda kunnen ondersteunen in het aanleggen van een heus trimparcours.

Het Mastbos viert dit jaar zijn 500-jarig bestaan. Daarmee behoort het bos tot de oudste bossen van Nederland. In die tijd is het bos uitgegroeid tot een groene oase waar inwoners van Breda en wijde omgeving veelvuldig van genieten. Wist je dat jaarlijks meer mensen het Mastbos bezoeken dan de Efteling? Of je er nu wandelt, fietst, de hond uitlaat, een terrasje pakt, kinderfeestje organiseert, reeën spot, of gezelligheid opzoekt, het Mastbos leeft en is onlosmakelijk verbonden met de stad Breda!

Het feestjaar is ook de opmaat voor een gezonde toekomst van het Mastbos. Die is niet zo maar vanzelfsprekend omdat er onvoldoende geld is voor optimale zorg voor het bos en voor behoud van de kwaliteit van alle voorzieningen. De Singelloop Breda wil hier graag haar steentje aan bijdragen. U ook?